Szilvafa kerámia bemutatkozik

Szilvivel gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Egy településen élünk és némi rokoni kapcsolat is van köztünk :) Valahogy az élet úgy hozta, hogy ezek ellenére ritkán találkoztunk. Ellenkező irányban volt a munkahelyünk és ami a legfontosabb családanyák lettünk. 

Amikor megláttam az általá készített termékeket egyből beleszerettem. Pontosan az a szépsége, ami egy igazi vérbeli kézművesterméknek: a "hibákban" megbújó báj, amitől tényleg egyedi. Nem egy gépsor által előállított, díszített és mázazott tömegcucc. Minden termékében ott van az alázat, a szeretet amivel ezek a tárgyak elkészülnek. 

Íme, Szilvafa kerámia bemutatkozás: 

Szenvedélyem az agyag. Gyerekkorom óta ámulattal csodáltam, ahogy a korongon a fazekas keze alatt átalakul és formát ölt, csodálatos tárgyakká alakul egy darabka föld.  A gyermekeimmel itthon töltött évek alatt újult ki bennem a vágy, hogy megtanuljak korongozni. A Bordányi Általános Iskola Művészeti képzésének felnőtt tanfolyamán sajátítottam el ezt a képességet Kiss János kerámiatanár segítségével, így ma már én is követhetem elődeink fazekasainak lábnyomát.

Félkész bögrék a korongon

 

 

 

 

 

 

Az agyagot szívből jövő szeretettel formálom a világot irányító öt elem segítségével. Ugyanis az agyagot (vagyis a földet) vízzel formálom, levegőn szárítom, szeretettel készítem, de csak akkor válik kerámiává, ha kiállja a tűz próbáját a kemencében.

 

 

 

 

 

 

 

 

A címerem a ligatúrám. Ez egyfajta ősi logó, mely a nevem összes  rovásjelének összerovása. Az életfám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szilvafa

2018.02.08.