Nem lesz para, ha van PARACORD karkötőd

Ha láttad a Mad Max filmet, és úgy nézted, hogy csakis  a cselekmény kibontakozására, a meghökkentő fordulatokra figyeltél, nyilván nem tűnt  fel, milyen szuper karkötőt visel Tom Hardy a filmben.

Forrás: https://www.thewrap.com/tom-hardy-mad-max-sequels-waiting-for-the-call/

A Mad Max-karkötő alapanyaga az ejtőernyős zsinór (parachute cord), amit taktikai (tactical) és túlélő (survival) körökben csak paracordként emlegetnek. A paracord, az amerikai hadsereg szigorú specifikációi alapján készül. Jobb, mint a kötél, mert könnyebb, erősebb és nem is nyúlik.

A Paracord nemcsak divatos kiegészítő, hanem mindenekelőtt hasznos eszköz, mely hasznodra válhat különböző élethelyzetekben mint például:
- ruhaszárító kötél- cipőfűző
- fogselyem
- felszerelés rögzítése
- cipzár felhúzó
- kisállat póráz
- ellenség megkötözése
- menedék és csapda készítés
- helyszínek megjelölése
- horgászat
- tutaj készítés
- vérzés csökkentése elszorítással
- nyílt seb összevarrása
- törött végtag sínbe rakása

atyaég túl sok akciófilmet néztem :)

Szerencsére a paracord is kiszivárgott az amerikai barakkokból, egyenesen a mit sem sejtő hétköznapokba, és használják a férfiak, most már a harcos amazonok is. Különleges életérzést és stílust ad a viselőjének.  Szabadságot, kalandvágyat, a túlélésért küzdelmet. Szóval, ha Te is akcióhős érzést szeretnéd átélni ne habozz, azonnal szűkséged van egy ilyen karkötőre, hogy később meg ne bánd: milyen jól jött volna egy Paracord akár a fent leírt élethelyzetek egyikében :) 

 

2018.05.27.